سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی انواع هواکش

انواع هواکش کوچک و بزرگ در همه خانه ها وجود دارند. از هواکش های آشپزخانه گرفته تا سرویس دستشویی و حمام همگی بخشی از پرکاربردترین لوازم برقی خانگی هستند. تصور کنید تنها برای یک روز هواکش دستشویی و توالت خراب شود یا آشپزخانه بدون تهویه باشد. خیلی زود بوی بد و آزار دهنده همه خانه را اشغال می کند. تعمیرات هواکش خانگی از مواردی هستند که نمی توان پشت گوش انداخت. اما انواع هواکش محدود به همین مدل های خانگی نیست. در صنعت استفاده از دستگاه های تهویه و هواکش بسیار رایج است. در برخی موارد کار در محیط کارگاه بدون روشن بودن تهویه امکان پذیر نیست و حتی خطراتی را به همراه دارد. در این مطلب با انواع هواکش آشنا می شوید.

انواع هواکش کدامند؟

برندهای هواکش ایرانی و خارجی زیادی در بازار موجود هستند کارایی همه هواکش ها کم و بیش به هم شباهت دارد. البته در جزئیات و طریقه ساخت تفاوت هایی دیده می شود. شکل ظاهری برندهای هواکش هم همیشه یکسان نیست. اما از شکل ظاهری و نام برند که بگذریم انواع هواکش به دو گره تقسیم می شوند.

هواکش خانگی : هواکش آشپزخانه، هواکش توالت و دستشویی در این گروه قرار دارند. در ساختمان های اداری نیز از فن های موسوم به خانگی استفاده می شود که جهت پاکسازی هوا به کار می رود.

هواکش صنعتی : فن صنعتی وظیفه ایجاد جریان هوا در فرایندهای تهویه، هوادهی، رطوبت گیری، تبرید و …را دارد. قدرت و اندازه هواکش در کارایی تاثیرگذار است.

نصب و راه اندازی انواع هواکش

نصب هواکش  به معنای هوای پاک در محیط است. بدون یک تهویه مناسب محیط بسیاری از کارگاه ها و کارخانه ها غیر ایمن می شد. لازم است تا در همه مکان های سر پوشیده حداقل یک فن، دستگاه تهویه یا هواکش مناسب نصب باشد. این دستگاه ها فانتزی نیستند و جنبه کاربردی فراوانی دارند. برای اینکه هواکش عملکرد خوبی داشته باشد باید قدرت مکش با مساحت فضای مورد نظر، مطابق باشد. قدرت مکندگی هوا و تهویه مطبوع بستگی به نوع هواکش دارد. برای مثال هواکش های خانگی اصلا مناسب نصب در سوله های بزرگ نیستند. مشخصات دستگاه بر روی بسته بندی نوشته شده و می توانید از قبل در مورد هواکش متناسب با فضای مورد نظر، تصمیم گیری کنید. در ادامه رایج ترین مدل های هواکش موجود در بازار معرفی شده.

انواع هواکش خانگی و صنعتی

کارکرد انواع فن و هواکش تقریبا شباهت دارد. به این صورت که یک پروانه بزرگ یا کوچک با چرخش، جریان هوا را ایجاد می کند. جریان هوا به دلیل ایجاد اختلاف فشار در اطراف پروانه به وجود می آید. سیستم کارکرد فن های صنعتی هم تقریبا با همین هواکش های کوچک خانگی مشابه است. اساس کار یکی است ولی اندازه، طراحی و قدرت دستگاه های مختلف، تفاوت دارد. برخی از کارشناسان طبقه بندی شش گانه را برای معرفی انوع هواکش در نظر می گیرند:

هواکش های جریان محوری

این فن ها برای انتقال هوای آلوده در محیط منازل و کارگاه ها بیشترین استفاده را دارند. هوای گرم،آلاینده های هوا، گازهای خورنده و دیگر آلودگی های موجود در هوا از طریق این نوع هواکش از محیط خارج می شود. علاوه بر ساختمان های مسکونی در کارگاه های جوشکاری، ریخته گری، آزمایشگاه ها، کارخانه ها، فروشگاه ها و بسیاری از مراکز دیگر این نوع فن نصب شده است.

فن های سانتریفوژ

در این مدل هواکش جریان هوای ورودی توسط پروانه افزایش یافته و به از اطراف خارج می شود. مدل هایی که به شکل حلزونی طراحی شده اند از نظر کارایی قوی تر هستند. فن سانتریفیوژ برای جابجایی هوای آلوده، غبار دوده، گازهای شیمیایی و خوردنده، هوای داغ کوره ها و … مورد استفاده قرار می گیرد. در مصارف خانگی فن سانتریفیوژ در هواسازها، خنک سازی سیستم های الکترونی و دیگ بخار، سیستم های گرمایشی و سرمایشی به کار می رود.

هواکش دمنده

دمنده یک برند پر افتخار ایرانی است که در سال 1346 در پامنار تهران توسط آقای احمد بستانچی راه اندازی و تاسیس شد. از آن زمان تا به حال حدودا 50 سال گذشته و حال این برند با تنوع کالایی بالای خود در صنعت هواکش یک برند پیشتاز است. این برند که در ایران و خاورمیانه رتبه اول را دارد همواره در کوشش است تا بهترین محصولات را تولید و به دست مصرف کننده برساند.

 کمبود هوای تمیز و سالم نقش بسیار مخربی بر سلامت انسان ها دارد. به همین منظور هوای موجود در محیط کار و محل زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است. هواکش ها کار تهویه هوا را به خوبی برای شما انجام می دهند و در دسته های مختلف هواکش خانگی، هواکش صنعتی و .. موجود هستند.

فن یا هواکش دستگاهی است که کار جابه جایی هوای محیط با هوای بیرون از آن محیط را انجام می دهد، این دستگاه بسیار کاربردی با ایجاد جریان در هوای موجود می تواند هوای آلوده را که ممکن است هر گونه آلودگی مانند دود، گاز و مواد دیگر باشد را به خارج از محیط انتقال دهد و در مقابل آن هوای تازه بیرون را جایگزین کند. لازم به ذکر است که نحوه کارکرد هواکش (دستی یا بادی) تغیری در ماهیت کلی آن ها ایجاد نمی کند و هدف تمام هواکش های موجود جا به جایی هوا است. 

شما می توانید هواکش دمنده را با بهترین قیمت در فروشگاه اینترنتی ویدفکتور تهیه فرمایید.

 انواع هواکش  پشت بامی

این نوع هواکش را در اغلب ساختمان های مسکونی می توان دید. انواع فن پشت بامی بدون کانال و یا با کانال های کوتاه نصب می شود. این هواکش از بیرون فضای زیادی را اشغال نمی کند و تنها بدنه خارجی دستگاه دیده می شود. هوای دمیده شده از داخل ساختمان توسط این هواکش به خروجی لوله پشت بام منتقل می شود. هواکش دستشویی یکی از همین نمونه هاست. در حمام و سرویس بهداشتی بو و هوای مرطوب توسط هواکش خارج می شود. در برخی از آشپزخانه ها نیز علاوه بر هود از هواکش نیز استفاده شده است. به این ترتیب گردش هوای آشپزخانه بیشتر می شود.

 فن های سانتریفوژ محوری

در مقایسه فن سانتریفیوژ این مدل  یک مزیت بزرگ دارد و آن نصب آسان فن داخل کانال است. در نتیجه فن های سانتریفوژ محوری (Axial-centrifugal fans) قادر به تولید فشار بیشتری از فن های جریان محوری (Axial flow fans ) هستند. در اندازه و قطر برابر، قدرت و فشار این مدل بیشتر است.

انواع دمنده های جریان متقاطع

دهانه خروجی این هواکش ها باریک و طویل تر از انواع دیگر است. این فن در دمنده های خشک کننده کارواش یا خشک کن های دستی، هیترهای برقی و …. بیشتر به کار می رود. کاربرد دمنده های جریان متقاطع در ساختمان های اداری، فروشگاهی، هتل ها و مراکز خدماتی بیشتر است.

هواکش و دمنده های گردبادی

کاربرد اصلی دمنده های گردبادی در صنایع است. در دستگاه های برش به وسیله هوا همیشه از فن های دمنده گردبادی استفاده می شود. برای هوادهی، انتقال مواد و غبارگیرها ….. کارایی این هواکش فوق العاده است. تعمیر انواع هواکش صنعتی از سرویس های کاربردی هوم سرویز است برای ثبت سفارش از اپ هوم سرویز استفاده کنید.

منبع: https://homeservize.com/blog1/11791/ventilation-types/